Annons

Sökandet efter försvunna mannen trappas upp

Polisen har trappat upp sökandet efter den man som försvann i Skurup i natt.
Flera patruller söker efter mannen och nu sätts även drönare och ridande poliser in.
Även Missing people har engagerats i sökandet.
Skurup • Publicerad 15 februari 2020
En polisdrönare som används vid sökande efter personer.
En polisdrönare som används vid sökande efter personer.Foto: Ann-Louise Olander

Mannen, som är i 70-åråldern försvann strax efter midnatt. Han gick då ut med sin hund. När hemtjänsten kom till hans hem på lördagsmorgonen hade han ännu inte kommit hem. Hemtjänsten anmälde honom då försvunnen.

Sedan dess har polisen sökt efter mannen i centrala Skurup.

Annons

– Vi har flera patruller och hundpatruller på plats. Nu har vi även satt in drönare i sökandet, berättar Filip Anas, vid polisens ledningscentral.

På sin hemsida informerar polisen om att drönare sätts in. Man skriver att filmningen kommer att ske på allmänna platser.

– Det är gynnsamma väderförhållanden just nu. Det är molnigt och det är inte så mycket folk ute i rörelse. Det gör det lättare för oss att söka, säger en av de poliser som just nu är ute med drönaren.

Polisen har även bett organisationen Missing People om hjälp. Missing People har lagt ut en efterlysning på mannen.

Här saknas innehåll

Mannen, som är i 70-årsåldern och var vid försvinnandet klädd i svart täckjacka och smala byxor.Mannen har grått hår och grått skägg och går oftast med käpp framåtböjd. Han är cirka 170 centimeter lång och har smal kroppsbyggnad.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons