1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Svenska Europatourgolfen blir mixedtävling

Scandinavian Invitation får ett nytt format till nästa år och blir Scandinavian Mixed.
Den svenska Europatourtävlingen tar plats på Bro Hof där både manliga och kvinnliga golfstjärnor ställs mot varandra.
Ambassadörer för den nya tävlingen: Henrik Stenson och Annika Sörenstam.
Henrik Stenson blir tillsammans med Annika Sörenstam ambassadör för det nya formatet Scandinavian Mixed. Arkivbild.
Foto: Bradley Collyer

Efter årets upplaga av Scandinavian Invitation i Mölndal, utanför Göteborg, stod det klart att den svenska Europatourtävlingen skulle byta bana till kommande år och eventuellt få ett nytt upplägg med ett mixat startfält.

Och nu är det klart.

I ett pressmeddelande bekräftar Europatouren att det nya formatet kommer att tillämpas till nästa års tävling under namnet Scandinavian Mixed. Turneringen tar den 11–14 juni 2020 plats på Bro Hof, utanför Stockholm – och det är två av Sveriges mest välkända namn inom sporten som står som värdar: Henrik Stenson och Annika Sörenstam.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

"Jag är extremt exalterad över att få vara värd för Scandinavian Mixed vid sidan av Annika, som är en av de bästa golfarna som världen har skådat. Att män och kvinnor tävlar mot varandra visar på golfens storhet", säger Henrik Stenson, som själv kommer ställa upp i turneringen de tre kommande åren, i ett uttalande.

78 män ställs mot 78 kvinnor i tävlingen som har en prissumma på 1,5 miljoner euro (motsvarande drygt 16 miljoner kronor) och som kommer sanktioneras av Europatouren på både dam- och herrsidan. Officiella rankningspoäng kommer stå på spel för båda tourerna.

"Jag är oerhört glad över att bli värd tillsammans med Henrik de kommande tre åren. Att föra samman män och kvinnor till att spela ihop i en kombinerad turnering är exalterande för svenska fans och för golfen som global idrott, vi fortsätter att visa att golf är en sport för alla", säger Annika Sörenstam.