1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Världens minsta bebis har fått åka hem

När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram. Efter sex månaders intensivvård har den japanske pojken Ryusuke Sekino fått lämna sjukhuset tillsammans med sina föräldrar.
Ryusuke Sekino med mamma Toshiko och pappa Kohei.
Foto: Kyodo News via AP/TT

Pojken föddes på ett sjukhus i Nagano den 1 oktober, ett par dagar efter att hans mamma sökt vård i graviditetens 26:e vecka. Han var då 22 centimeter lång och bröstkorgen hade en omkrets på lite drygt 14 centimeter, rapporterar tidningen .

Sedan dess har lille Ryusuke fått intensivvård. Till en början matades han med bröstmjölk med hjälp av bomullstops, som han nätt och jämnt kunde få läpparna runt.

– Det har varit svårigheter i vårdgivandet då hans blodkärl direkt efter födseln var för tunna för att kunna ge intravenöst dropp, säger läkaren Takehiko Hiroma vid en presskonferens enligt .

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Pojken vägde tio gram mindre vid födseln än den tidigare rekordinnehavaren, en pojke som föddes i Japan i augusti förra året. Enligt statistik från amerikanska University of Iowa finns det bara 25 fall där bebisar fötts med en vikt på under 300 gram och överlevt.

Sjukhuset offentliggör födseln och Ryusukes rekordlåga vikt i och med att han är redo att åka hem. Nu med en vikt på 3 374 gram, 43 centimeter lång, enligt .