1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Medborgarförslag: Båtlinje Kivik-Ystad under sommaren

En båtlinje längs Sydöstskånes kust under högsommaren, från Kivik i nordost till Ystad i sydväst. Det föreslås i ett medborgarförslag från Susanne Ringskog Vagnhammar, som också är V-politiker i Simrishamns kommun.
Passagerarbåt i Karlskrona skärgård.
Foto: Hans G Friberg

I Stockholm finns Djurgårdsfärjan, i Karlstad har man sommartid en båtbuss i reguljär trafik.

De exemplen, och även norska Hurtigruten, Rhenbåtarna i Tyskland och hjulångare på Mississippi omnämns som inspiration i ett medborgarförslag som nu lämnats in till Simrishamns kommun.

I skrivelsen, inlämnad härom dagen av vänsterpolitikern Susanne Ringskog Vagnhammar, föreslås att kommunen ska utreda möjligheten till en båtlinje längs kusten på sträckan Kivik-Simrishamn-Backåkra-Kåseberga-Ystad, och undersöka intresset för samarbete från Ystads sida.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Enligt förslaget skulle båten kunna gå från den 15 juni till den 15 augusti, med förslagsvis en tur fram och tillbaka per dag.

I förslaget betonas natur- och skönhetsvärdena längs kusten: ”Det är stora tillgångar som vi bör använda oss av för att göra vårt område än mer attraktivt att besöka och därmed öka turistnäringen”, lyder det i förslaget.