1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tobisborgs gård såld: ”Kliar i fingrarna att sätta igång”

Håkan Mårtensson, som driver HKM fastigheter, har köpt Tobisborgs gård av Roy Orbison Jr. Planen är att utveckla gården.
– Jag har tusen idéer, säger han till YA
Tobisborg har fått ny ägare – fastighetsägaren Håkan Mårtensson.

Tobisborgs gård, som ligger mitt emot infarten till Tobisvik, har varit till salu en tid. Senaste ägaren, Roy Orbison Jr, son till rocklegendaren Roy Orbison, har ägt fastigheten i nära 20 år.

– Fastigheten har alltid varit ett eftertraktat objekt. Det är kul att den nu blir omhändertagen, säger Jaennine Olesen på Fastighetsbyrån Österlen, som förmedlat köpet.

Håkan Mårtensson är glad över nyförvärvet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

– Enligt mig är Tobisborg Simrishamns vackraste fastighet, konstaterar han.

Vad han ska göra med fastigheten är han hemlighetsfull med.

– Jag har tusen idéer, men jag vet inte vad vi landar i. Vi får se hur vi kommer att utveckla fastigheten, för någon sorts utveckling blir det. Det kliar i fingrarna att få komma i gång.

I affären ingår 15 hektar mark som mestadels legat orörd i många år.

– Jag kommer att ta kontakt med kommunen för att rådgöra hur vi kan skoga området på bästa sätt. Det skulle vara kul att återställa naturen till hur den en gång var.

Håkan Mårtensson har egna minnen från området. I hans barndom hade hans föräldrar en stuga i närheten, där han ofta var.

– När jag var liten ägde familjen Aspegren gården och även stranden ner mot havet. Jag minns att där var stora gropar i sanden efter att man tagit av den grovkorniga sanden för att exportera den. På den tiden gick det järnvägsspår ända fram till Tobisvik.

Sedan Aspegrens tid har gården haft en lång rad ägare. Bland annat har Håkan Mårtensson själv varit delägare en gång på 1980-talet, då Fastighets AB Österlen ägde gården.

Fastigheten har i dag ett ganska omfattande renoveringsbehov. Boytan är på 160 kvadrat, men ytterligare ytor i den sammanlagt 600 kvadratmeter stora gården är inredda.

En som också varit intresserad av fastigheten är Håkan Erlandsson, som avancerat så långt i sina planer att han sökt förhandsbesked om bygglov för stugor på fastigheten.

– Jag fick avslag på min ansökan. Dessutom är husets skick sådant att jag inte kunde gå med på priset som säljaren begärde. Nu har jag blivit överbjuden och jag är inte besviken utan önskar köparen lycka till, säger Håkan Erlandsson.