1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är de nominerade – till priset som bäst i Skåne

Frukostmötena i Simrishamn, Peder Fredricson, Grafmans goda och Lennart Nilsson-utsällningen på Fabriken har nominerats av Magasinet Skåne till Skånes bästa i olika kategorier.
Peder Fredricson, Grafmans goda, Lennart Nilsson-utställningen och Frukostmötena - alla nominerade av Magasinet Skåne.
Foto: Moa Dahlin, Annette Sjöstrand, Janni Rix, Mattias Lundvall

Tidningen utser varje år vinnare i 12 kategorier. I år har fyra personer, verksamheter och aktiviteter i Simrishamns kommun kvalat in på nomineringslistan.

Först ut är ryttaren Peder Fredricson, som förra året vann EM i hästhoppning. Han tävlar om titeln årets bästa Skåning, i konkurrens med sångerskan Jill Johnson och radio- och TV-profilen Kalle Lind.

Frukostmötena i Simrishamn, som förra sommaren firade 20-årsjubileum, kan bli Årets mötesplats. Utmanarna i den här kategorin är matverkstaden Gro’up Edible Ideas i Malmö och hotellet MJ‘S i samma stad.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Årets mataffär kan bli charkuteributiken Grafmans Goda i Järrestad. Tävlar gör man mot mataffären Gram i Malmö och Matkooperativet i Helsingborg.

Förra årets utställning på fabriken i Bästekille med mästerfotografen Lennart Nilssons bilder har chans att ta hem utmärkelsen Årets kultur, i konkurrens med Bruksspelet i Klippan och utställningen Museum of Failure i Helsingborg.

En nominerad finns även i Ystad kommun - Karl Fredrik på Eklaholm i Hagestad radby är nominerad i kategorin Årets butik. Tävlar i samma kategorin gör även Osbybutiken Fröjd af Sverige och retroaffären Reform Furniture i Uppåkra.

Övriga kategorier är: Årets kafé, årets restaurang, årets evenemang, årets dryckesproducent, årets omväg, årets matproducent och årets övernattning.