Nytt brutalt rån: Äldre par misshandlades – mannen allvarligt skadad

Ännu ett rån på en ensligt belägen gård inträffade på torsdagskvällen i trakterna av Vollsjö. Det är det femte rånet med samma tillvägagångssätt.
Denna gång drabbades ett äldre par där mannen misshandlades så svårt att han fick åka ambulans till sjukhus.
Paret som bor på gården utanför Vollsjö är de senaste offren för de brutala rånarna.
Foto: Anders Grönlund

Det var vid 18-tiden på torsdagskvällen som gårdsrånarna slog till igen. En man och en kvinna tog sig in hos ett äldre par på en gård utanför Vollsjö. Paret, en man i 90-årsåldern och en kvinna i 85-årsåldern, misshandlades och hotades med kniv. De tvingades lämna ifrån sig värdesaker.

Rånarna ska också ha tagit parets bilnycklar innan de flydde från platsen. Samma sak gjorde de hemma hos en av de andra drabbade. I det fallet tog de även alla hans mobiltelefoner för att förhindra honom att kalla på hjälp.

Polis och ambulans skickades till gården i utkanten av Vollsjö där ett äldre par rånades och misshandlades på torsdagskvällen.
Foto: Anders Grönlund

Ett stort polispådrag och ambulans skickades till gården som ligger i närheten av Vollsjö. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har ingen uppgift om hans skadeläge i nuläget. Familjen berättar själv för YA att mannen är allvarligt skadad och fortsatt vårdas på sjukhus under fredagen. Även kvinnan i paret befinner sig på sjukhus eftersom hon chockades av händelsen.

Brottsplatsen är avspärrad, kriminaltekniker var redan på torsdagskvällen på plats och utförde kriminalteknisk undersökning.

Polisen har upprättat en anmälan om grovt rån. Rubriceringen kan komma att ändras eller kompletteras med ytterligare brott, uppger polisen som inledningsvis var mycket förtegna om händelsen:

– Jag kan inte säga mer än att det skett ett grovt brott på en gård utanför Vollsjö och vi kommer av utredningstekniska skäl inte kommentera fallet vidare under natten, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson region Syd.

Jakten efter gärningspersonerna pågick under torsdagskvällen. Två misstänkta personer greps i Malmö ett par timmar efter rånet i Vollsjö.

Fyra liknande rån eller rånförsök har de senaste veckorna drabbat ensligt belägna gårdar i södra Skåne. Polisen gick förra veckan ut med en varning till ensligt boende. Det senaste rånet skedde förra veckan, och då var det greve Carl Piper som var offret.

Foto: Anders Grönlund

Läs mer

Skurup

Misshandel: 25-årig kvinna till sjukhus – man gripen

En kvinna i 25-årsåldern har förts till sjukhus efter en misshandel i centrala Skurup.

Skurup

Stöldliga: 2 500 liter diesel stals från gymnasiet

Uppenbart väl förberedda dieseltjuvar har slagit till

Trafik

Snötäckta vägar under morgonen – mer kan komma ikväll

Alla trafikanter uppmanas att lätta på gasen.

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En anhållen efter bilaffär som gick snett i Bromölla. Flera larm om smäll i Lund, kraftig brand i Lilla Edet och förlängda riktlinjer för social distansering i USA.

Åklagaren om utredningen

Blodstänk och dna-spår – här är bevisen mot gårdsrånarna

Den tredje personen har kunnat bindas vid fler rån.

Extra

Äldre par hittades döda i sin villa – polisen väntar på svar från obduktion

”Det kan röra sig om en rad olika orsaker”