Tjuvar stal hela lusthuset

På måndagsmorgonen gjorde kvinnan en oväntad upptäckt i trädgården: någon hade stulit lusthuset som var förankrat i marken.

Stölden har skett någon gång från fredag kväll fram till måndag morgon.

Polisen uppger att lusthuset var förankrat med spännband och pinnar. Men det har inte hindrat gärningsmännen från att ta med sig hela huset.

Tillslaget gjordes i en trädgård i östra delen av Sjöbo.

Polisen misstänker att stölden kan ha skett redan i fredags för då försvann såväl bord som soffa som stod i en trädgård en bit utanför Sjöbo. Den stölden upptäcktes på lördagsmorgonen.

Läs mer

Tomelilla

Här stängs kopparnätet ner nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar vilka orter som de gamla telefonledningarna ska försvinna på härnäst.

Ledare YA

Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Ledare YA

Hur ska hela landet leva?

Nya försörjningsmöjligheter måste till för att glesbygdskommuner ska klara sig.

Nattens händelser

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bil i vattnet i Sölvesborgs kommun.

Ledare

Johanna Nylander: Gratis museibesök gynnar bara Stockholm

En av delarna i januariavtalet var att ha kvar den avgiftsfria entrén till landets statliga museer. Oppositionen hade strukit reformen i den budget som klubbades igenom hösten 2018.