1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Två butiker rånade – knivman hotade personal

Rånen inträffade vid klockan halv tolv på torsdagen. Två butiker i centrala Skurup drabbades.
En misstänkt gärningsman greps någon timme efter rånen.
Foto: MIKAEL NILSSON

En ensam gärningsman kom in i klädaffären Family House på Stora Torggatan. Personalen har berättat för YA att de höll koll på honom eftersom han verkade påverkad.

När butiken var tom tog mannen fram en kniv, sa ”öppna kassan” och tvingade personalen att lägga kontanter i en påse. Innan gärningsmannen gick tog han en väska från butiken som han lade ner pengarna i. Därefter larmades polisen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Strax efter det första larmet meddelade polisen att ännu en butik i närheten hade blivit utsatt för ett rån. Samma sak hade hänt där, på butik Pumpan – gärningsmannen hotade personalen med kniv för att få pengar. Gärningsmannen har därefter sprungit från platsen, uppger polisen.

Affären Family House utsattes för ett av rånen under torsdagsförmiddagen.
Foto: Mikael Nilsson

Mannen har även varit inne i flera andra butiker, bland annat på Skurups gatukök, där han frågat om de kunde växla en tusenlapp. Det uppger butiksägare för Ystads Allehanda.

– Han har varit inne i flera olika butiker men frågan är om han har begått brott där, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Flera polispatruller rörde sig i centrala Skurup under ett par timmar. Strax efter klockan 13 greps en man i 20-årsåldern.

– En god personkännedom hos polispatrullen gör att att vi kan gripa honom. Han lokaliseras till en lägenhet i närheten och vi går in och hämtar honom, säger Calle Persson vid polisens ledningscentral.

Mannen bor inte i Skurup, enligt polisen. Han är till en början misstänkt för två rånförsök. Mannen är förd till arresten i Ystad.

Förhoppningsvis har mannen fångats på flera övervakningskameror i de butiker han besökte.

– Nu ska vi kartlägga var han har varit innan rånförsöken, och hur han har varit klädd, säger Calle Persson.