Nytt inbrott i kiosken på idrottsplatsen

För tredje gången på fyra månader har kiosken på Skurups idrottsplats drabbats av fönsterkross och inbrott.
– Det är väldigt tråkigt, och det drabbar ju barnen mest i slutändan, säger Rosa Persson på kansliet.
Rosa Persson, kanslist hos Skurps AIF på idrottsplatsen, ser till att få bort det sista glassplittret från verandan inför barnens fika.
Foto: Ann-Louise Olander

När Rosa Persson kom till anläggningen klockan 05.20 på tisdagsmorgonen möttes hon av krossat glas och utslängt godis på verandan framför kiosken.

– Jag stannade utanför och ringde polisen direkt. De kom och undersökte platsen redan efter någon timme, vilket var jättebra. Då hann vi städa upp så att barnen kan ha sin förmiddagsfika här som planerat, säger Rosa Persson.

För inbrottet har ju skett mitt under pågående summercamp, med ett stort antal barn och unga på plats som behöver kunna nyttja veranda och kiosk.

Den här gången har tjuvarna gett sig på den främre rutan till kiosken. Glaset har inte suttit där speciellt länge, samma ruta krossades nämligen i april månad. Och så sent som i förra veckan slogs en av sidorutorna sönder.

– Men det här är första gången som de faktiskt lyckats få ut grejor ur kiosken, fastän vi är noga med att inte ha något som står på disken närmast rutorna, säger Rosa Persson.

Tomas Strand, vaktmästare på idrottsplatsen, städar kiosken efter det senaste inbrottet. ”Sådant här är så onödigt. Det skapar både merjobb och kostnader”, säger han.
Foto: Ann-Louise Olander

Rutan har troligtvis slagits sönder med hjälp av två hjärnrör med små stativ i ena änden. Dessa har tjuvarna haft med sig till idrottsplatsen.

– De låg kvar här utanför när jag kom. Jag skulle tro att de hör hemma vid någon byggställning, säger Rosa Persson.

Men i försöket att komma innanför glaset har någon av inbrottstjuvarna skadat sig. Intorkat blod på den nedre kanten vittnar om att någon måste ha lämnat platsen med skärsår.

– Och jag tror att polisen hittade något spår på insidan också. Man hoppas ju att det kan leda någonvart, säger Rosa Persson.

Godiset som tjuvarna fick tag i, en låda med gräddkola och några dextrosol, lämnades av någon anledning kvar på marken utanför. Och inget annat verkar ha försvunnit från kiosken.

– Kanske blev de skrämda och avbrutna, säger Rosa Persson medan hon dammsuger upp det sista glaskrosset på verandan.

I väntan på att glasmästarna ska komma bommas rutan igen med en stor träskiva. Och fotbollslägret kan rulla på som planerat.

– Vi är här för barnens skull, för att de ska kunna spela fotboll och ha kul. Och så kommer andra och förstör. Det känns väldigt, väldigt tråkigt, konstaterar Rosa.

Läs mer

Lokal fotboll

Målkalas i Skivarp: ”Tycker inte vi gjorde någon jättematch”

Helgens fotboll bjöd på gott om mål. Värst var Skivarp som smällde dit hela nio stycken mot Kivik, som svarade med att göra tre själv. Pandora passade också på att vässa målskillnaden genom att besegra Wollsjö med 6–0 i damtrean.

Skurup

Ett ökat intresse för vegetarisk kost - av flera skäl

Enligt livsmedelsverket ökar intresset för vegetarisk och vegansk mat allt mer, det finns siffror som redan 2014 visade att så många som var tionde person föredrar någon form av vegetarisk kost, och allra vanligast är det bland personer under 25 år.

Ystad

Biodlare startar yogastudio hemma på gården

På lördag och söndag inviger Mona Caroline Jacobs sin nybyggda yoga-studio Self boost yoga strax utanför Skurup.

Lokal fotboll

Nevelin femmålsskytt i jättekross: ”Våra inledande 45 minuter var strålande”

Det blev storseger för IFK Ystad i omstarten när Önneköp besegrades med 10–2.

Ystad

Paulina Leuku Shakeri: Den skenhelige grönsaksätaren

Med tanke på den rådande miljötrenden hade det enklaste varit att rida på svallvågorna utav den. Men i en självrannsakande och ärlig text får det ”goda valet” en fadd eftersmak då dess uppkomst inte är av icke-självisk godhet.

Skurup

Människorov: Polisen utreder allvarligt brott

Polisen är mycket hemlighetsfull när det gäller en anmälan om människorov som ska ha skett i Skurup under den gångna helgen. En förundersökning är inledd.