Olycka med flera fordon – en man drograttfull

Strax innan klockan 21 på onsdagskvällen skedde en trafikolycka i korsningen Fabriksgatan/ringleden. Den ena bilisten körde drograttfull utan körkort. Kvinnorna i den andra bilen fick föras till sjukhus.

Två personbilar var inblandade i olyckan på onsdagskvällen. De tre kvinnorna svängde vänster från Fabriksgatan och såg då inte den bil som kom på ringleden. Bilen hade inga lampor tända och krocken blev kraftig. Båda bilarna fick stora skador.

De tre kvinnorna fick föras till sjukhus, men det är oklart hur allvarliga skadorna var. Mannen i den andra bilen visade sig ha kört drograttfull, utan körkort i en bil som hade körförbud. Han fick följa med till polisen för provtagning.

Vägen stängdes av vid bärgningsarbetet. Strax innan klockan 22 meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på vägen.

Läs mer

Tomelilla

Här stänger Telia ner telefonledningarna nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar på vilka orter som det gamla kopparnätet ska stängas ner härnäst.

Ledare

Ledare: Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Simrishamn

Blixthalka trots plusgrader – här ska du se upp: ”Ren tur att ingen krock skedde”

✔︎ SMHI: ”Var uppmärksam på omgivningen” ✔︎ Trafikverket: Vägmaterial kan påverka

Sport

Brottning: Jämnt inför avslutningen i YA-cupen

BK Pan drog nytta av sin hemmaplansfördel i den andra omgången av YA-cupen i brottning och vann med knapp marginal före Marsvinsholm. Därmed är det fortsatt jämnt i totalen och inget är givet inför avslutningen i Svarte även om Marsvinsholm är i ledningen i nuläget.

Sjöbo

Skräpslänten som välkomnar i Sjöbo – år efter år

”Vi har en alldeles för vacker natur för att det ska få se ut så här.”