Annons

Fyra års avstängning för colombiansk cyklist

Cykel • Publicerad 21 maj 2020
Jarlinson Pantano när han vann en etapp under Tour de France 2016. Nu har colombianen stängts av i fyra år för bloddopning. Arkivbild.
Jarlinson Pantano när han vann en etapp under Tour de France 2016. Nu har colombianen stängts av i fyra år för bloddopning. Arkivbild.Foto: Peter Dejong/AP/TT

Internationella cykelförbundet stänger av colombianen Jarlinson Pantano i fyra år för dopning. Pantano, som bland annat vann en etapp i klassiska Tour de France 2016, hade spår av bloddopningsmedlet epo när han testades utanför tävling i februari. Då hade nyligen varit med i Tour de Haut Var i södra Frankrike.

31-åringen blev colombiansk mästare i tempo 2017 och har förutom framgången i Tour de France också tagit hem etapper i Tour de Suisse och Katalonien runt.

Avstängningen lär inte ha någon nämnvärd inverkan på Pantanos fortsatta karriär; han ska lägga av, meddelade han redan förra sommaren.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons