Annons

Guldhjälten blir tränare

Ishockey • Publicerad 7 maj 2020
Tidigare landslagsforwarden och guldhjälten Melinda Olsson, jublande i mitten, satsar på en tränarkarriär. Arkivbild.
Tidigare landslagsforwarden och guldhjälten Melinda Olsson, jublande i mitten, satsar på en tränarkarriär. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Tidigare landslagsforwarden och fyrfaldiga SM-guldvinnaren Melinda Olsson tar klivet in i båset och blir tränare i Luleå Hockey. Den 27-åriga profilen ska bli huvudtränare för Luleås damjuniorer, enligt ett pressmeddelande från klubben.

Melinda Olsson slutade sin aktiva karriär efter Luleås guld 2018-19.

Annons

"Sedan jag lade av som spelare inför den förra säsongen har det varit svårt att slita sig från hockeyn. Därför känns det väldigt roligt och inspirerande att jag nu fått den här utmaningen", säger hon i ett pressmeddelande.

Olsson är en del i Luleås fortsatta satsning på dam- och flicksidan. Där ingår också att assisterande A-lagstränaren Oskar Häggström får en utökad tjänst på heltid där han ska ansvara också för damjuniorlaget och flicklagen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons