Annons

Svensk handbollsstjärna död i trafikolycka

Fredrik Larsson, tidigare landslagsman i handboll, är död. 36-åringen omkom i en trafikolycka under tisdagen, bekräftar familjen för .
Handboll • Publicerad 30 april 2020
Fredrik Larsson gjorde 36 landskamper och spelade både EM och VM. Arkivbild.
Fredrik Larsson gjorde 36 landskamper och spelade både EM och VM. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Larsson spelade 36 A-landskamper för Sverige och var bland annat med i både EM 2010 och VM på hemmaplan 2011.

– Det är otroligt hemskt. 36 år bara... det är en tragedi. Mina tankar går till hans familj, säger Ola Lindgren, som var förbundskapten under Larssons tid i landslaget, till Aftonbladet.

Annons

Mittnian var en toppspelare under många säsonger i handbollsligan, där han representerade fem olika klubbar på 2000-talet: Skövde, Ystads IF, Hammarby, Sävehof och Alingsås. Med Hammarby vann han tre SM-guld, med Sävehof ett.

– Jag minns honom som en glad och positiv kille som gillade sin sport. Som spelare var han lojal, professionell och en riktig lagspelare, säger Lindgren.

Proffs i Spanien

Sitt första utlandskontrakt skrev Larsson med Kiel, men kontraktet med den tyska storklubben revs innan det hann börja gälla och i stället flyttade han till spanska Aragón, där han blev kvar i två säsonger. I Spanien blev "Bedda", som han kallades, klubbkamrat och nära vän med landsmannen Robert Arrhenius.

– Han blev en del av familjen när vi spelade ihop i Aragón. Han var med på mina barns födelsedagar och så. Vi har varit nära vänner sedan dess. Även om vi inte hördes varje vecka så var det alltid som vanligt när vi hördes eller träffades. Jag kan inte förstå att han är borta, säger Arrhenius till Aftonbladet.

– Förutom att ”Bedda” var en fantastisk handbollsspelare så var han framför allt en riktig lagspelare. Han gillade inte att stå i centrum trots alla sina spetsegenskaper.

"Levde för sin familj"

Larsson gjorde även två år i tyska Gummersbach innan han avslutade karriären i Alingsås 2014–2016.

– Han levde för sin familj och pratade rätt ofta om att han såg fram emot tiden efter karriären och att få leva ett vanligt liv. Nu hade han det livet och så händer det här. Jag kan inte ens föreställa mig hur hans familj känner nu. Livet är så orättvist, säger Robert Arrhenius.

Fredrik Larsson omkom i en kollision under en cykeltur. Händelsen utreds av polisen som vårdslöshet i trafik. Det har funnits en misstanke om vållande till annans död, men den är nerlagd, skriver GT.

Han efterlämnar sig sambo och två döttrar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons