1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Joel och William landets bästa motorjuniorer

Det regnar utmärkelser över duktiga motorkillar från Tomelilla. Både Joel Eriksson och William Nilsson prisas av fackmagasinet Bilsport som Årets racingjunior respektive Årets rallycrossjunior.

William Nilsson har ett framgångsrikt år bakom sig. I rallycrossens näst högsta klass, Supercar Lites, tog han guld i både svenska mästerskapet och i RallyX Nordic. Utöver det var han femma i det inofficiella världsmästerskapet RX2 International Series.

Juryn motiverade sitt val av William Nilsson på följande sätt:

”Han har sedan debuten i SuperCar Lites vid 14 års ålder gått den långa vägen från krasch till mästare. Årets svenska mästare i RallyX Lites blev även topp fem i Europa.”

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

– Det här betyder jättemycket. Dels för mig rent personligen, men även för alla som stöttar mig i satsningen, säger William i ett pressmeddelande.

För övrigt passade William på att ta körkort samma dag som facktidskriten Bilsport gav honom utmärkelsen som Årets rallycrossjunior!

Joel Eriksson valdes inte oväntat till Årets racingjunior. Så här motiverade juryn sitt ”självklara” val:

”För varje år kliver detta framtidslöfte allt högre upp på karriärstegen. Säsongen 2017 befäste 19-åringen sin höga internationella status med sju racesegrar och ett slutligt silver i Formel 3-EM.”

William och Joel är även nominerade till priset som Årets junior i samtliga motorsportkategorier. Där är det svenska folket som röstar fram vinnaren