Annons

Klart: Måns Zelmerlöw kommer till Svaneholm Open

Måns Zelmerlöw är just nu i Israel på olika uppdrag i samband med Eurovisionfinalen. 26 juni kommer han till Skurup och Svaneholm för sjunga, spela tennis och samla in pengar – till klassrum i Kenya!
Tennis • Publicerad 17 maj 2019 • Uppdaterad 24 maj 2019
Polarna Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman får olika roller i samband med Svaneholm Open i sommar.
Polarna Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman får olika roller i samband med Svaneholm Open i sommar.

Samarbetet mellan Svaneholm Open och Måns Zelmerlöw kom som en följd av att Jonas Björkman blev inbjuden till den uppmärksammade tennisturneringen i slottsparken. Björkman utgör det svenska laget tillsammans med Mats Wilander.

Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw är nära vänner och har tillsammans skapat ”Zelmerlöw & Björkman Foundation”, som är ett välgörenhetsprojekt.

Annons

I samband med invigningen av Svaneholm den 26 juni kommer även Måns Zelmerlöv att finnas på plats för ett mindre uppträdande och även lite tennisspel med Jonas Björkman och andra kändisar på centrecourten.

Men huvudsyftet är att samla in minst 250 000 kronor – pengar som ska gå till klassrum i Kenya.

– Att få vara en del av ett arrangemang som Svaneholm Open med så många gamla världsstjärnor känns magiskt, säger Måns Zelmerlöv i ett pressutskick. När Jonas fick inbjudan inleddes också en dialog om hur vi kunde samarbeta på flera plan.

– För mig personligen känns det såklart enormt glädjande att vi idag kan berätta om det spännande samarbetet mellan Zelmerlöw & Björkman Foundation och Svaneholm Open då tennis och stiftelsen är två av mina största engagemang.

Medlen som samlas in ska användas för att bygga ett nytt klassrum och betala driftkostnad för 40 elever på Kenswed Academy, som är en gymnasieskola som Zelmerlöw & Björkman Foundation driver och finansierar tillsammans med lokala partners i Kenya.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons