Annons

NHL-meriterad forward till Örebro

Ishockey • Publicerad 25 juni 2020
Borna Rendulic, i mitten, har NHL-erfarenhet från Colorado och Vancouver. Nästa säsong spelar han i SHL-laget Örebro. Arkivbild.
Borna Rendulic, i mitten, har NHL-erfarenhet från Colorado och Vancouver. Nästa säsong spelar han i SHL-laget Örebro. Arkivbild.Foto: David Zalubowski/AP/TT

Kroaten Borna Rendulic har gjort 15 matcher i NHL för Colorado och Vancouver och ytterligare 163 på AHL-nivå. Nästa säsong spelar den 28-åriga forwarden i svensk hockeys högstaliga, SHL.

Rendulic har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

Annons

"Hans styrkor ligger i det offensiva spelet och vi hoppas få stor användning av hans fina skott och kraftfulla skridskoåkning", säger Örebros sportchef Niklas Johansson i ett pressmeddelande.

Borna Rendulic kommer närmast från spel i den tyska högstligan. Förra säsongen gjorde han 49 poäng (27+22) på 50 matcher för Mannheim.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons