Annons

YIF säkrade kontraktet hemma mot Hellton

Sent omsider har Ystads IF vaknat till liv och nu radar laget upp segrar. Under söndagen kom en ny vinst hemma mot Hellton med 24–20 efter ett imponerande försvarsspel i andra halvlek. Segern innebär att laget nu är klara för division 1 nästa år också.
Handboll • Publicerad 4 mars 2018
My Ljungberg svarade för tre mål mot Hellton.
My Ljungberg svarade för tre mål mot Hellton.Foto: Sprisse Nilsson

– Det var lite trevande matchen igenom. Kanske hade vi inte riktigt hämtat oss från urladdningen senast. Sen blev Jonna (Jelbring) sjuk inför matchen, och vi var lite tunna på nio meter. Men alla kämpade på bra och vek inte en tum, sa Ystads IF:s tränare Pierre Gaum.

Ystads IF spelade ut Gordies efter noter i förra matchen. Mot jumbon Hellton gick det dock inte lika lätt. Lagen skiftades om att ha ledningen och ett tag drog gästerna ifrån med ett par bollar. YIF bet dock ihop och kunde gå till halvtidsvilan i ledning med 12–11.

Annons

– Första 15 kom vi inte rätt i försvaret och var ute på 10–12 meter. Men när vi styrde upp försvaret blev det sen mindre panik i anfallsspelet och vi kunde spela lite grishandboll, sa YIF–tränaren.

Än bättre träff fick hemmalaget i försvaret i andra, och ganska tidigt kunde YIF göra ett litet ryck. Framåt drog Amanda Larsson och Emilia Andersson ett stort lass, och den förstnämnde noterades för sju mål. Till slut vann Ystads IF med fyra bollar, och segern var lagets femte raka.

– Amanda och Emilia gjorde det jättebra. De spelade i princip 60 minuter och stack ut i dag. Vi är inne i en bra form nu. När vi spelar så som vi kommit överens om blir det mycket lättare, och då kommer också resultaten, sa Pierre Gaum.

Niclas Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons