Både hopp och besvikelse hos S

Det var både besvikelse över de första prognoserna och hopp efter vad man upplever som en bra lokal valrörelse när Socialdemokraterna hade valvaka i Tomelilla.
Anders Throbäck, Tina Bersgström Darrell, Inger Åbonde och Sara Anheden bland andra Socialdemokrater på valvakan i Tomelilla.
Foto: Ulrika Wangel

När YA hälsade på vid halvniotiden hos Socialdemokraterna i Tomelilla så hängde en del besvikelse, över vad som såg ut att bli en tillbakagång för partiet, i luften. Men samtidigt fanns det också hopp:

För Tomelillas socialdemokrater tycker att man haft en bra valrörelse.

– Det har känts som bra vindar de senaste veckorna, säger partiets förstanamn Sara Anheden – som inte ville ta ut något i förskott innan man visste mer om hur det skulle bli på det lokala planet.

– Vi får se hur det blir, vi ska ha ett möte i morgon och diskutera fortsättningen utifrån hur resultatet blir, säger Sara Anheden.

Läs mer

Tomelilla

Här stänger Telia ner telefonledningarna nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar på vilka orter som det gamla kopparnätet ska stängas ner härnäst.

Ledare YA

Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Kultur

Boktoppen: ”En nära och kär relation mellan mor och dotter i ett danskt vardags-80-tal”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu.

Ystad

Första tomten på nya industriområdet är såld

Leny Fastighets AB köper mark utmed Kristianstadsvägen i Ystad för att bygga nytt till Postnord.

Familj

Bröllopsspecialisten är bokad ett år i förväg – ”deluxe”-paketet lockar

Trodde du att en vals eller Dirty Dancing-lyftet var poppis på dagens bröllop tror du fel. Dj Håkan Winqvist vet, han har specialiserat sig på bröllopsspelningar.