Flera åtal för olovlig körning

En man i 60-årsåldern åtalas för grov olovlig körning och för brott mot vägtrafikregisterlagen. Det gör även en kille i 20-årsåldern, som också hade en kniv och lugnande tabletter i bilen.
Foto: Toby Talbot

I sommar har polisen stoppat flera trafikanter som gjort sig skyldiga till olovlig körning. De två som senast åtalas är en man i 60-årsåldern och en kille i 20-årsåldern.

20-åringen stoppades i början av juli men förnekar brott och han misstänks också för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Den äldre mannen erkänner sin olovliga körning i slutet av augusti, fordonet visade sig också vara avställt. I det senare fallet kan huvudförhandling undvikas om han godtar 7000 kronor i böter.

Läs mer

Tomelilla

Här stänger Telia ner telefonledningarna nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar på vilka orter som det gamla kopparnätet ska stängas ner härnäst.

Ledare YA

Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Ledare YA

Hur ska hela landet leva?

Nya försörjningsmöjligheter måste till för att glesbygdskommuner ska klara sig.

Nattens händelser

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bil i vattnet i Sölvesborgs kommun.

Ledare

Johanna Nylander: Gratis museibesök gynnar bara Stockholm

En av delarna i januariavtalet var att ha kvar den avgiftsfria entrén till landets statliga museer. Oppositionen hade strukit reformen i den budget som klubbades igenom hösten 2018.