Varuhuschefen tar över som vd på Bo Ohlsson

För 28 år sedan började han som butiksanställd på leksaksavdelningen. Sedan i förra veckan kan Michael Persson titulera sig vd på Bo Ohlsson.
Michael Persson har 28 års erfarenhet av Bo Ohlsson. Nu tar han över vd-posten på varuhuset.
Foto: Henrik Ekblom Ystén

När Kim Selck i våras sade upp sig som vd, efter att ha varit på Bo Ohlsson i närmare 15 år, tog varuhuschefen Michael Persson tillfälligt över rodret i väntan på att en permanent vd skulle utses av styrelsen.

Nu har styrelsen fattat ett beslut och valet föll på just Michael Persson.

– Det är jätteroligt, säger Michael Persson. I sak är det inte så mycket som förändras eftersom jag har varit tillförordnad vd nästan ända sedan årsskiftet. Men det är klart att det är annorlunda, för nu kan man ju blicka framåt på ett annat sätt. Jag tycker att detta ska bli riktigt kul.

Med tanke på Bo Ohlssons framtidsplaner, med önskemål om en rejäl utbyggnad av varuhuset på Scanområdet, är det en spännande tid att ta över taktpinnen på företaget.

– Mycket fokus kommer förstås att ligga på den där utbyggnaden framöver, säger Michael Persson. Det är ett sätt att satsa för framtiden och trygga den verksamhet vi har, både för vår och för hela Tomelillas skull.

Ägaren av Bo Ohlsson, affärsmannen Erik Andersson, menar att valet av Michael Persson föll sig tämligen naturligt:

– Vi hade en process där vi pratade med ett par kandidater, men när vi i styrelsen väl började diskutera insåg vi att den bäst lämpade för uppdraget redan satt på posten. Det kändes bra. Dels är det alltid trevligt att kunna internrekrytera, dels känns valet av Michael tryggt eftersom han har sådan gedigen erfarenhet av Bo Ohlsson.

Sedan Michael Persson började på Bo Ohlsson har varuhuset växt med över 4000 kvadratmeter. Nu är tanken att växa ännu mer.
Foto: Henrik Ekblom Ystén

Michael Perssons resa på Bo Ohlsson är en uppvisning i företagslojalitet. För 28 år sedan började han som butiksanställd på leksaksavdelningen. Genom åren har han avancerat i hierarkin och varit såväl lageransvarig som teamledare.

De senaste åren har han haft rollen som varuhuschef.

– Mycket har förändrats genom åren, men mycket är också sig likt, säger Michael Persson. Vi har ett fortsatt starkt varumärke, och det bygger i sin tur på bra produkter och priser. Och vi lever fortfarande mycket på vår personal som är otroligt kompetent. Allt det där gör det lättare att ta över vd-rollen, eftersom vi vet vad det är som fungerar. Så det är bara att tuta och köra, egentligen.

En av Michael Perssons första arbetsuppgifter blir att hitta en efterträdare till sig själv, då tjänsten som varuhuschef är vakant.

– Det får vi börja kika på nu och tankarna är redan igång, säger Michael Persson. De närmaste veckorna ska det kunna bli klart vem som tar den rollen.

Läs mer

Tomelilla

Väder: Ständigt regn – men inte mycket mer än vanligt

Kommunens regnmätare avslöjar att vinterns väder inte särskiljer sig i någon större utsträckning från tidigare år.

Simrishamn

Sillstopp: Bifångsterna i Simrishamn ”minimala” – vill fortsätta fiska

Föreslår att SIN-båtar ska få fiska även under sillstoppet –för att visa på minimala torskbifångster.

Ystad

Första tomten på nya industriområdet är såld

Leny Fastighets AB köper mark utmed Kristianstadsvägen i Ystad för att bygga nytt till Postnord.

Simrishamn

Årets arbete igång för prisad vingård

”Vinbönderna gör alla momenten. Vi har vinbönder på den gamla vinodlingen medan vi vill sköta den nya själva.”

Kultur

Premiär för Hasse & Tages Äppelkriget som musikal: ”En angelägen föreställning med perfekt tajming”

Helsingborgs stadsteater har gjort om Hasse & Tages ”Äppelkriget” till musikal nästan 50 år efter det att filmen hade premiär på Bio Rio i Tomelilla. Tajmingen är perfekt, med klimathotet och gruvbolagens upprepade attacker mot Österlen, verklighetens Änglamark, som fond. Det är en föreställning som engagerar alla sinnen och som väcker angelägna frågor, skriver YA:s Ulf Mårtensson som var på lördagens premiär.

Ystad

Succé för YA:s öppna hus i nya tidningshuset på Österportstorg

Drygt 550 personer kom för att se det nya tidningshuset