Körde av vägen och somnade i diket

Det var en tidig morgon som en förbipasserande upptäckte en bil i diket med en man hängande över ratten. När polisen kom på plats låg mannen sovande i gräset. Nu döms han för grovt rattfylleri.
Foto: YA

Det var i augusti i somras som bilen och den sovande mannen upptäcktes på en väg nära kommungränsen mot Sjöbo. När polisen efter att de blivit uppringda kom till platsen fick mannen blåsa i alkoholmätaren, och det visade sig att han haft 1,55 promille alkohol i blodet under bilfärden.

Mannen som är i 30-årsåldern har erkänt brottet, och uppgett att han hade varit på jobb och sedan blivit övertalad att stanna kvar och festa. När flickvännen ville att han skull komma hem satte han sig bakom ratten trots att han visste att det var fel. Han tror själv att han somnade medan han körde.

Att han var trött påverkar inte tingsrättens bedömning, och man skriver i domen att det i rattfylleribrott av detta slag finns en stark presumtion för att påföljden bör bestämmas till ett kortare fängelsestraff.

Därmed dömer man mannen till en månads fängelse för grovt rattfylleri.

Läs mer

Tomelilla

Här stänger Telia ner telefonledningarna nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar på vilka orter som det gamla kopparnätet ska stängas ner härnäst.

Ledare

Ledare: Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Kultur

Boktoppen: ”En nära och kär relation mellan mor och dotter i ett danskt vardags-80-tal”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu.

Ystad

Första tomten på nya industriområdet är såld

Leny Fastighets AB köper mark utmed Kristianstadsvägen i Ystad för att bygga nytt till Postnord.

Familj

Bröllopsspecialisten är bokad ett år i förväg – ”deluxe”-paketet lockar

Trodde du att en vals eller Dirty Dancing-lyftet var poppis på dagens bröllop tror du fel. Dj Håkan Winqvist vet, han har specialiserat sig på bröllopsspelningar.