Ljussignaler snart igång igen

Om allt klaffar räknar Trafikverket med att ljussignalerna i korsningen vid Bo Ohlsson ska kunna gå igång igen på fredag.
Fel på trafiksignalen i korsningen vid Bo Ohlsson i Tomelilla.

Sedan trafikljusens styrsystem utsattes för skadegörelse vid två tillfällen med bara några dagars mellanrum har ljusen varit övertäckta och styrskåpet igenbommat.

Reservdelar – dyra sådana – beställdes, men Trafikverket var också avvaktande till att sätta upp den nya utrustningen utan att man hade förstärkt skåpet där utrustningen inryms.

Att det inte funnits ljussystem i Tomelilla tätorts mest intensivt trafikerade korsning där väg 11 möter vägen från Ystad har blivit något som diskuterats livligt på sociala medier - där många konstaterat att fordonstrafiken för det mesta flutit på förvånansvärt bra.

Fotgängare har inte varit fullt så glada eftersom det kunnat ta tid innan bilarna stannat så man vågat gå över.

Efter en olycka mellan en bil och en lastbil häromdagen – som resulterade i att en av förarna fick böter på plats för att inte ha iakttagit väjningsplikt – har diskussionerna blivit ännu livligare.

Många som gett sig in i diskussionerna menar att en rondell vore en bra lösning för den aktuella korsningen.

Men hittills har det då frågan varit uppe inte setts som realistiskt, eftersom det skulle gå åt mycket mark i det trånga utrymmet mellan Bo Ohlsson och vårdcentralsbyggnaden och Icas parkering.

Tomelilla kommunalråd Leif Sandberg (C) var själv en av dem som gav sig in i en Facebookdebatt och utropade ”rondell!”.

– Rondelltanken lever fortfarande, men det lär ju i så fall ligga längre fram i tiden i samband med att Scanstull, viadukten, rivs.

När YA frågar Trafikverket hur det går med lagningen svarar projektledaren Van Thai att det är på gång inom några dagar:

– Tidplanen är att vi ska förstärka upp skåpet och låset och starta igång anläggningen på fredag.

Läs mer

Tomelilla

Här stänger Telia ner telefonledningarna nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar på vilka orter som det gamla kopparnätet ska stängas ner härnäst.

Ledare

Ledare: Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Kultur

Boktoppen: ”En nära och kär relation mellan mor och dotter i ett danskt vardags-80-tal”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu.

Ystad

Första tomten på nya industriområdet är såld

Leny Fastighets AB köper mark utmed Kristianstadsvägen i Ystad för att bygga nytt till Postnord.

Familj

Bröllopsspecialisten är bokad ett år i förväg – ”deluxe”-paketet lockar

Trodde du att en vals eller Dirty Dancing-lyftet var poppis på dagens bröllop tror du fel. Dj Håkan Winqvist vet, han har specialiserat sig på bröllopsspelningar.