Nattvandrare attackerade – misshandlades av ungdomar på mopeder

Två av Nattvandrarna i Tomelilla blev i lördags kväll angripna av fyra ungdomar på mopeder – som oprovocerat misshandlade en av dem genom att slå honom med sina hjälmar. Händelsen inträffade nära Kastanjeskolan och polisen ser allvarligt på det inträffade.
Arkivbild.

För en tid sedan gick Nattvandrarna i Tomelilla ut på sociala medier och i pressen och sökte fler deltagare. Men enligt ett inlägg på Nattvandrarnas Facebooksida drabbades man i helgen istället av något som Nattvandrarna är rädda ska göra det svårare att värva nya vandrare.

I inlägget skriver Nattvandrarna Tomelilla: ”igår hände det tråkiga, när ett antal individer/ungdomar väljer att gå emot nattvandrarna som nu kommer klassas som misshandel och givetvis går vi vidare med detta. Detta är verkligen inte okej och hoppas att detta får upp ögonen också att det är viktigt med fler vuxna ute i samhället!”

Bakom inlägget finns en händelse i lördags kväll, på Västergatan i Tomelilla i närheten av Kastanjeskolan. Två nattvandrare gick där vid 22.30-tiden, då fyra personer på moped körde förbi och först slog nattvandrarna i ryggen från mopederna. De ska också ha försökt sparka dem, men utan att träffa.

Därefter hoppade de mopedåkande ungdomarna av sina fordon och gav sig istället på en av nattvandrarna med mer våld – de slog mannen med sina hjälmar, innan de lämnade platsen, enligt vad polisen och den drabbade nattvandraren uppger för YA.

Tomelillas kommunpolis Mikael Svensson ser allvarligt på det inträffade – och uppmanar också den som eventuellt sett händelsen i lördags kväll att höra av sig.

– Det här beteendet påminner om det som kommunens väktare utsattes för i somras, man kör nära och provocerar.

Mannen som utsattes för misshandeln i lördags drabbades sedan av ytterligare en incident: på måndagsmorgonen upptäckte han att hans bil utsatts för skadegörelse.

– Det verkar ju troligt att det kan kopplas till den tidigare händelsen, säger Mikael Svensson.

Läs mer

Tomelilla

Här stänger Telia ner telefonledningarna nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar på vilka orter som det gamla kopparnätet ska stängas ner härnäst.

Ledare YA

Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Tomelilla

Brott: Skadegörelse på nedlagt bageri

Förbipasserande upptäckte och polisanmälde händelsen.

Nyheter

Medan du sov: Här är nattens händelser

En ung man i Svedala ska i natt ha blivit misshandlad av en okänd man i bil.

Nyheter

I natt: Man knivskuren av okänd i bil

När en ung man i Svedala var på väg hem i natt ska han ha blivit misshandlad av en okänd gärningsman i bil. Enligt polisen ska mannen blivit knivskuren.