Nekade till trafikbrott - men ändrade sig

Först ville mannen inte veta av att han kört för fort, men efter att åtal väckts blev domen för fortkörningen 2 000 kronor.
Foto: Emil Langvad/TT

En man i 40-årsåldern kom körande i 81 kilometer i timmen på en 70-sträcka på väg 11 utanför Smedstorp. Mannen, som fastnade på bild i fartkameran, nekade först men ändrade sig senare.

Eftersom fartkameran registrerade fortkörningen och mannen nu erkänner sin handling kunde målet avgöras utan huvudförhandling och mannen får därmed böta 2 000 kronor.

Det var i mitten av november förra året som brottet mot trafikförordningen inträffade.

Läs mer

Tomelilla

Här stänger Telia ner telefonledningarna nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar på vilka orter som det gamla kopparnätet ska stängas ner härnäst.

Ledare YA

Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Ledare YA

Hur ska hela landet leva?

Nya försörjningsmöjligheter måste till för att glesbygdskommuner ska klara sig.

Nattens händelser

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bil i vattnet i Sölvesborgs kommun.

Ledare

Johanna Nylander: Gratis museibesök gynnar bara Stockholm

En av delarna i januariavtalet var att ha kvar den avgiftsfria entrén till landets statliga museer. Oppositionen hade strukit reformen i den budget som klubbades igenom hösten 2018.