Socialdemokraterna väljer att gå i opposition

Efter att Socialdemokraterna inte fick något gehör för att bilda ett majoritetsstyre tillsammans med Centerpartiet väljer man nu att gå i opposition. ”Det krävs två för att dansa tango”, säger Sara Anheden, ordförande för Socialdemokraterna i Tomelilla. Vem som ska bli oppositionsråd är däremot inte bestämt.
Sara Anheden, ordförande Socialdemokraterna Tomelilla.
Foto: Jenni Dahlgren

Tomelilla

Som YA berättat om står det stilla när det gäller Tomelillas framtida styre. Åtminstone har ingen meddelat offentligt hur den kommande mandatperioden ska styras, dock har Moderaterna och Centerpartiet i förra veckan sagt att det pågår förhandlingar om ett fortsatt minoritetsstyre bestående av alliansen och eventuellt Miljöpartiet. Nu meddelar S att man går i opposition under den kommande mandatperioden.

– Vi har övervägt valresultatet, men när alliansen redan innan valet sagt att de har för avsikt att styra kommunen i minoritet under ytterligare fyra år, och vi inte fått till något möte, har vi tagit ställning att gå i opposition den kommande mandatperioden, säger Sara Anheden.

Hon bekräftar nu att det var Centerpartiet man ville bilda majoritetsstyret, men säger att det i nuläget inte är bestämt vem som ska få oppositionsposten.

Läs mer

Ledare YA

Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Skurup

Alm (S) får inte återvända till styrelserna

Magnus Alm (S) återvänder inte till ledamotsstolarna i tre av kommunens bolagsstyrelser. Det står klart efter måndagskvällens möte i kommunfullmäktige, där ärendet kom att bli en minst sagt rörig historia.

Ledare YA

Hur ska hela landet leva?

Nya försörjningsmöjligheter måste till för att glesbygdskommuner ska klara sig.

Nattens händelser

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bil i vattnet i Sölvesborgs kommun.

Ledare

Johanna Nylander: Gratis museibesök gynnar bara Stockholm

En av delarna i januariavtalet var att ha kvar den avgiftsfria entrén till landets statliga museer. Oppositionen hade strukit reformen i den budget som klubbades igenom hösten 2018.