1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Världens enda höghjulingsbutik har öppnat

Tomelillas och i synnerhet Trydes hipsterfaktor mångdubblades när Per-Olof Kippel öppnade höghjulingsbutik på Kärngatan under fredagen. Han hoppas på renässans för den farliga men spännande cykelmodellen.
2013 startade Per-Olof Kippel sitt företag Standard Highwheels. Nu har han också öppnat en butik.
Foto: Sprisse Nilsson

Med ett med Trydemått mätt mycket stort mediauppbåd på plats öppnade arkitekten, entreprenören och höghjulingsentusiasten Per-Olof Kippel på fredagseftermiddagen sin butik - där han nu kommer att visa, sälja och hålla reservdelar till sina nytillverkade cyklar av märket Standard Highwheels.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

– Att cykla höghjuling är som känslan man hade när man lärde sig cykla, precis i början, innan det blev rutin. Men när man cyklar höghjuling kan det inte bli rutin - då ramlar man. Det är nästan som meditation, man kan bara göra det, och inte tänka på något annat än att cykla.

Cykeltillverkningen och butiken i Tryde är unika i sitt slag i världen - det finns visserligen andra som tillverkar höghjulingar, men då är det tillverkning av enstaka specialbeställda exemplar, inte serietillverkning.

I Kippels planer finns nu också att tillsammans med medcyklisten Mattias Nordström på allvar dra igång ett svenskt landslag i tävlingscykling på höghjuling, berättade han för invigningsgästerna. Än så länge utgör de två hela laget.