1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är artisterna som kommer till allsången i Norra Promenaden

Gästartisterna till årets allsångskvällar är nu klara. Det utlovas en blandning av Melodifestivalsmedryckande allsång, soul och hjärtvärmande sånger på skånska.
Renaida är först ut under sommarens allsångsarrangemang i Norra promenden i Ystad.
Foto: Sprisse Nilsson

I juli bjuder Ystads kommun in till fyra kvällar med sång, musik, gästartister och allsång i Norra Promenaden.

Evenemanget är gratis och Norra Promenaden brukar fyllas av Ystadsbor som är sugna på allsång och picknick i sommarkvällen.

Den 3 juli kommer Renaida. Hon slog först i genom i Idol 2016, som hon följde upp med en finalplats i Melodifestivalen 2018. Efter succén i Mello har Renaida gjort en bejublad sommarturné, medverkat i musikalen Äventyret Aladdin, samt setts i program som ”Så ska det låta” och ”Stjärnornas stjärna”.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

I pressmeddelandet från Ystads kommun står det: ”Renaida karakteriseras av en kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Räkna med en blandad kompott av både upptempo, dansvänligt och medryckande allsång”.

Jannike Stenlund spelar den 10 juli.
Foto: Anette Sjöstrand

Den 10 juli kommer Jannike Stenlund. Hon är sångerska, violinist och låtskrivare som fick sitt genombrott när hon tävlade i Melodifestivalen med Hasse Andersson och bidraget ”Guld och gröna skogar”. Hon är nu aktuell med nytt soloprojekt där hon skapar mäktig musik inspirerad av sitt ursprung i de norrländska vidderna. Dessutom aktuell med turné tillsammans med Ola Salo och hans show ”It takes a fool to remain sane”.

I pressmeddelandet står det: ”Välkomna att möta en sprudlande, energigivande musiker med hög närvaro på scen”.

Jennifer Brown kommer också till Ystad, här en bild från Melodfestivalen 2009.
Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Den 17 juli kommer Jennifer Brown. Hon är artisten som kallats Sveriges souldrottning.

Under sin karriär har hon jobbat med en bred musikalisk palett med allt från soulballader, modern RNB till melodisk radiopop.

Hon har varit framgångsrik både inom Sverige och internationellt och bland utmärkelserna finns en Grammis för bästa kvinnliga pop/rockartist.

I pressmeddelandet från kommunen står det: ”Med sin varma närvaro från scen bjuder Jennifer på både sväng och finstämt”.

Danne Stråhed avslutar sommaren i Norran.
Foto: Bass Nilsson

Den 24 juli avslutas sommarens arrangemang med Danne Stråhed. Stråhed är artisten, låtskrivaren, revyartisten som dessutom driver danspalatset Dannero ute på slätten.

Han startade sin musikaliska bana i band som The Chinox och Änglabarn och som sångare i dansbandet Wizex.

I pressmeddelandet står det: ”Danne Stråhed har sedan 90-talet en lysande solokarriär med hits som 'När en flicka talar skånska' och 'La de leva' med flera låtar på Svensktoppen. Stråhed är en av våra mest folkkära artister som har många strängar på sin lyra”.

Som vanligt bjuder Ystadbandet Emma och MIDAS på musik och allsång från scenen tillsammans med de folkkära artisterna.

Och precis som tidigare år är det klockan 19 som gäller på allsångskvällarna.

Susann Roos, kulturutvecklare på kommunen, är även i år nöjd med årets mix av artister.

– Jag tycker att vi har fått till en bra blandning av genrer. Några av de medverkande artisterna har hållit på under lång tid och har en trogen publik, som Danne Stråhed och Jennifer Brown, medan Renaida och Jannike Stenlund är mer i ropet nu och aktuella med nytt material. Vi tror att det här allsångsprogrammet har något att erbjuda alla, säger hon.