1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hundpromenaden blev en mardröm – ännu ett rånförsök: ”Oerhört hotfullt”

Kvinnans nattliga hundpromenad förvandlades till en mardröm. Två män försökte råna henne på Skepparegatan. I sin polisanmälan beskriver hon situationen som oerhört hotfull och polisen vädjar om tips.
Rånförsöket inträffade på Skepparegatan. Polisen efterlyser vittnesmål från området.

Vid 23-tiden på tisdagskvällen gick kvinnan en promenad med sin hund på Skepparegatan i närheten av Ystads Teater.

Två män dök upp bakom henne och tog kontakt. De ville låna cigaretter. När kvinnan sa att hon inga hade krävde de att få kvinnans mobiltelefon och plånbok.

– Kvinnan har beskrivit situationen som oerhört hotfull. Jag vill inte uppge exakt vad gärningsmännen sa, men kvinnan blev väldigt rädd. I synnerhet eftersom de båda männen tog tag i henne, säger kommunpolis Patric Nihlén.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

Kvinnan hade varken mobil eller pengar med sig och männen lämnade platsen.

quote
Vi vill inte att eventuella vittnen färgas av vad andra sett

– Vi vill väldigt gärna att allmänheten hör av sin med iakttagelser från platsen. Allt man sett mellan klockan 22.30 och 23.30 i området Skepparegatan, Stora Västergatan och småbåtshamnen är av intresse. Ring 114 14 eller lämna uppgifter via polisens hemsida, uppmanar Patric Nihlén.

De misstänkta gärningsmännen är i 20-årsåldern. Polisen har fått ett signalement, men vill inte gå ut med det.

Att polisen är förtegen om signalement ifrågasätts ofta av allmänheten i sociala medier, men det finns en anledning.

– Vi vill inte att eventuella vittnen färgas av vad andra sett. Därför vill vi inte inledningsvis berätta för mycket. Längre fram i utredningen händer det att vi går ut med mer detaljer, förklarar Patric Nihlén.

Det var på Runnerströms torg kvinnan utsattes för rånförsök.
Foto: Stina Zinsmeister

Händelsen i onsdags kväll påminner om den i lördags då en kvinna utsattes för rånförsök i Norra Promenaden. I det fallet försökte gärningsmännen rycka kvinnans väska. Trots att hon drogs omkull av gärningsmännen vägrade hon släppa taget och rånarna fick ge upp.

Kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans, men hennes skador var enligt uppgift lindriga. Enligt kvinnan var det, liksom vid onsdagens rånförsök, två yngre män som angrep henne.