1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

McDonalds ledning: ”Personalen agerade helt enligt rutinerna”

Ledningen för McDonalds restaurang i Ystad berömmer sin personal efter knivrånet: ”Det viktigaste är att ingen har kommit till fysisk skada”.
Mattias Lindqvist, operativ chef på Hjelte restauranger AB som bland annat driver McDonalds i Ystad.
Foto: Privat

Efter torsdagsmorgonens rån har personalen erbjudits stöd av arbetsgivaren.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 179 kr)

– Vårt fokus är att ta hand om våra medarbetare. Det viktigaste är att ingen har kommit till fysisk skada. Det vi gör nu är att vi sätter in hjälp och stöd. Det har högsta prio, säger Mattias Lindqvist, operativ chef på Hjelte restauranger AB som sedan 1 mars 2017 driver restaurangen i Ystad.

All personal får enligt Mattias Lindqvist utbildning i hur de ska agera vid hotfulla situationer.

– Av säkerhetsskäl kan jag inte gå in på detaljer i hur de ska hantera en sådan här situation. Men jag kan säga att personalen agerade helt enligt rutinerna i det här fallet.

Mattias Lindqvist är baserad på huvudkontoret i Karlstad, men har personligen varit i kontakt med personalen i Ystad under torsdagen. I koncernen ingår 25 olika McDonaldsrestauranger i Värmland, Strömstad, Småland och Skåne.

– Vi jobbar kontinuerligt med säkerheten och efter en sådan här händelse finns det alltid anledning att se över rutinerna. Glädjande nog är det väldigt ovanligt med den här typen av händelser och det är skönt att se att rutinerna fungerade i det här fallet.