Polisen varnar ensligt boende för aggressiva gäster

Efter flera rån och rånförsök hos boende på ensligt belägna gårdar går nu polisen ut med en varning. De objudna gästerna är aggressiva och rådet är att inte släppa in dem.
I Borrbyfallet påstod gärningsmännen att de vill titta på en bil de hittat på Blocket.

I förra veckan rånades en äldre man i sitt hem i Tomelillatrakten. Polisen är förtegna om detaljerna, men bekräftar att ett antal personer dök upp hemma hos mannen och trängde sig in i hans bostad. De stal bland annat hans plånbok, men denna återfanns slängd längs landsvägen.

Härom dagen drabbade ett liknande brott ett par bosatt i Borrbytrakten. I det här fallet påstod gärningsmännen att de var intresserade av en bil som paret skulle ha annonserat ut på Blocket. Någon dylik annons ville paret inte kännas vid. De lyckades stänga och låsa dörren och gömde sig allt medan gärningsmännen stod utanför och knackade.

Ett tredje liknande brott ska ha begåtts i Trelleborgstrakten.

Polisen går nu ut med en varning till folk som bor på avsides belägna gårdar. Mönstret polisen ser är att förövarna kommer med bil och kör in på gårdsplanen. Personerna är aggressiva och envetna och vill komma in i bostaden.

Polisens uppmaning är: ”Släpp inte in några personer, ring polisen på 112 om ni drabbas av ovanstående”.

Läs mer

Tomelilla

Här stänger Telia ner telefonledningarna nästa år

Tomelilla en av de berörda kommunerna då Telia avslöjar på vilka orter som det gamla kopparnätet ska stängas ner härnäst.

Ledare

Ledare: Allians för Skåne – håll ut mot SD och S

Köerna till Bup är långa. Men S, SD, MP och V gick ihop för att stoppa en vårdvalsreform som skulle kunna bidra till att korta dem.

Kristianstad

Kömiljarden: Skåne har kortat köerna – men väntetider till BUP är fortfarande för långa

Sjukvården i Skåne har lyckats korta köerna något. Det innebär att Region Skåne klarar kraven för kömiljarden den första månaden 2020.

Kultur

Boktoppen: ”En nära och kär relation mellan mor och dotter i ett danskt vardags-80-tal”

Recensenterna väljer de bästa böckerna just nu.

Ystad

Första tomten på nya industriområdet är såld

Leny Fastighets AB köper mark utmed Kristianstadsvägen i Ystad för att bygga nytt till Postnord.

Familj

Bröllopsspecialisten är bokad ett år i förväg – ”deluxe”-paketet lockar

Trodde du att en vals eller Dirty Dancing-lyftet var poppis på dagens bröllop tror du fel. Dj Håkan Winqvist vet, han har specialiserat sig på bröllopsspelningar.