Annons

Signell tonar ned förväntningarna på Gulldén

Det vore orättvist att kräva att Isabelle Gulldén håller Gulldén-klass i VM, anser förbundskaptenen Henrik Signell.
Handbollsstjärnan själv håller med.
Handboll • Publicerad 29 november 2019
Förbundskapten Henrik Signell och Isabelle "Bella" Gulldén snackar under träningen i japanska Kumamoto dagen innan lördagens VM-premiär mot Kongo-Kinshasa.
Förbundskapten Henrik Signell och Isabelle "Bella" Gulldén snackar under träningen i japanska Kumamoto dagen innan lördagens VM-premiär mot Kongo-Kinshasa.Foto: Janerik Henriksson/TT
Sveriges spelmotor Isabelle "Bella" Gulldén är tillbaka i landslaget efter att ha blivit mamma i somras.
Sveriges spelmotor Isabelle "Bella" Gulldén är tillbaka i landslaget efter att ha blivit mamma i somras.Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter en dryg vecka i Fukuoka har handbollslandslaget tagit den nio mil långa bussturen söder ut till VM-staden Kumamoto på ön Kyushu i Japan. På lördagen väntar Kongo-Kinshasa i premiären.

– Allt känns bra. Våra första träningar var rätt så lugna i och med att vi rest mycket och hade en tidsomställning, säger spelmotorn Isabelle Gulldén.

Annons

Gulldén gjorde sin landslagsdebut för nästan exakt tolv år sedan och har haft en bärande roll som speluppläggare under en mycket lång tid i Blågult.

"Inte rimligt"

Den kravbilden går inte att ha i hennes 14:e internationella mästerskap i karriären med tanke på att hon för knappt fem månader sedan blev mamma, anser förbundskaptenen Henrik Signell.

– Hon ser allt bättre ut, men sedan är hon Inte tillbaka i sin tidigare form. Det är högst naturligt. Vi kommer inte att lägga allt ansvar på "Bella" de första matcherna. Sedan hur det ser ut match efter match får vi värdera och analysera, säger han och fortsätter:

– Att hon fysiskt skulle vara i samma skick så här kort efter barnafödande är inte rimligt.

Gulldén själv är inne på samma linje.

– Det är ju annorlunda och det är en annan situation för mig också. Jag vet inte själv vad jag kan sätta för krav. Man vill alltid prestera som man har gjort innan, men det kommer bli svårt. Jag kommer inte kunna spela 60 minuter som jag har gjort innan. Utan det handlar om att lägga upp det på en bra nivå, säger hon till TT under en pressträff på spelarhotellet i centrala Kumamoto.

Under lägret i Fukuoka VM-genrepade Sverige mot Norge (25–32) och då delade de tre mittniorna Gulldén, Carin Strömberg och Melissa Petrén på speltiden.

– Vi spelade 20 minuter var. Det kändes okej. Det var jobbigt att både spela framåt och bakåt. Jag känner mig fortfarande lite tung, men jag hoppas att det också har att göra med att man har tränat stenhårt och lagt ner många timmar i gymmet också, säger Gulldén.

"En bonus"

Signell tror att Gulldén har satt upp en rimlig personlig kravbild inför VM.

– Det känns som att "Bella" själv inte sätter orimliga krav på sig själv. För det vore inte snällt mot henne själv. Sedan är det klart att jag och hela laget hoppas att hon kommer att vara så bra som möjligt, säger han och fortsätter:

– Man skulle kunna vända på det. Det är fantastiskt att hon redan nu är tillbaka och nästan nöja sig med det. Och se det som en bonus att hon är med här.

Daniel Kihlström/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons