Annons

Sliten Ludvigsson åker hem från VM

De slitsamma etapperna i Spanien runt tog ordentligt på landslagscyklisten Tobias Ludvigsson.
Så pass att han inte ställer upp i VM-linjeloppet på söndag.
Ludvigsson ersätts av Lucas Eriksson och Kim Magnusson.
Cykel • Publicerad 25 september 2019
Tobias Ludvigsson är sliten och avstår linjeloppet i cykel-VM. Arkivbild.
Tobias Ludvigsson är sliten och avstår linjeloppet i cykel-VM. Arkivbild.Foto: Marit Hommedal/TT

Landsvägarna i det kuperade norra Yorkshire anses garantera ett riktigt krävande linjelopp när VM avslutas. Ludvigsson tycker inte att han just nu har krafterna för att trampa de 285 kilometer det handlar om. De över 300 milen han körde i "Vueltan" nyligen var inte bästa uppladdningen inför VM.

Med bara några dagar kvar till linjeloppet tog Sveriges enda manliga proffscyklist beslutet att inte ställa upp.

Annons

Enligt förbundskaptenen Lucas Persson är Ludvigsson helt enkelt är för sliten.

En ersätts av två

Hans plötsliga återbud öppnar i stället för två andra svenskar. Lucas Eriksson, regerande svensk linjemästare, och hans stallkompis Kim Magnusson (svensk linjemästare 2017) flygs in på fredag.

Egentligen har lågt rankade Sverige bara en plats i loppet men det internationella cykelförbundet, UCI, godkände svenskarnas ansökan om att få med ytterligare en deltagare.

"Som nation ligger Sverige på plats 53 i UCI:s rankingsystem, vilket innebär att vi bara har en plats på herrarnas linjelopp på VM. Plats 30 är nästa gräns för att få fler startplatser. Därför ansökte vi om en extra plats som nu godkänts", säger Lucas Persson i ett pressmeddelande.

Bra genomkörare

De två cyklisterna är nära vänner sedan tidigare och Persson tror att söndagens linjelopp framför allt är en bra genomkörare för Lucas Eriksson inför kommande säsong.

"Det är inget snack. Herrarnas linjelopp på VM är världens tuffaste cykellopp och det är kul att vi får två herrelit till start. Men det blir inga framskjutna placeringar i den här hårda konkurrensen, men kan de vara med långt framme är det positivt", säger Persson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons