Annons

Målvakten bäst när Sävehof föll stort

Sävehof var chanslöst i Champions Leagues avslutning. Bella Gulldéns franska klubb Brest vann med 29–17 i Partille, efter 17–5 i paus.
Målvakten Sofie Börjesson var bäst i Sävehof. Landslagsspelaren Johanna Forsberg tvingades utgå med en fotskada.
Handboll • Publicerad 8 mars 2020
Målvakten Sofie Börjesson, som är uttagen till EM-kvalet mot Tjeckien senare i mars, var Sävehofs bästa spelare i storförlusten mot Bella Gulldéns franska klubb Brest i sista omgången av Champions Leagues gruppspel.
Målvakten Sofie Börjesson, som är uttagen till EM-kvalet mot Tjeckien senare i mars, var Sävehofs bästa spelare i storförlusten mot Bella Gulldéns franska klubb Brest i sista omgången av Champions Leagues gruppspel.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Sävehof är regerande svenska mästare, men har haft en jobbig säsong hittills. Laget från Partille, utanför Göteborg, blir "bara" trea i handbollsligan SHE:s grundserie. Det står klart redan före sista omgången på fredag.

I Champions League gick Sävehof visserligen vidare från det första gruppspelet. Men i huvudrundan slutar man sist, med bara en seger på tio matcher.

Annons

Brest, med Bella Gulldén som spelmotor i början av matchen, drog ifrån till 14–2 innan Sävehof kom i gång.

Stukning

I tionde minuten fick Johanna Forsberg en smäll på vänster fot och tvingades bryta matchen. Men efteråt gav mittsexan lugnande besked.

– Det är nog ingen fara. Bara en liten stukning, säger Forsberg, som tror sig bli spelklar igen inom några dagar.

Sävehof var bättre i andra halvlek. Men då hade ju Brest också en stor ledning att luta sig mot.

Klart bäst i hemmalaget var målvakten Sofie Börjesson, som är uttagen i landslaget till EM-kvalet senare i mars (men inte till OS-kvalet).

– Hon gör en jättebra match, framför allt på avslut från sex meter, säger förbundskapten Henrik Signell som fanns på läktaren.

"En match i taget"

Själv var Börjesson mest missnöjd med de många insläppta målen. Hon vill inte heller titta för långt fram mot slutspelet.

– Vi kommer att ta en match i taget, säger Sofie Börjesson om Sävehofs inställning till vårens avgörande.

Bella Gulldén bidrar med uppmuntrande ord om sin moderklubb.

– Det finns potential. Sävehof har ett ungt lag som gick vidare i Champions League. Det behöver svensk handboll, säger Gulldén.

Micke Larsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons