Annons

Corona stoppar hyllning av omkomne profilen

Svenska handbollsförbundet vill hedra avlidne landslagsspelaren Fredrik Larsson.
Men just nu sätter coronaviruset stopp.
Handboll • Publicerad 4 maj 2020
Fredrik Larsson under en EM-kvalmatch i Montenegro 2011. Arkivbild.
Fredrik Larsson under en EM-kvalmatch i Montenegro 2011. Arkivbild.Foto: Aleksandar Djorovic / TT /

Fredrik Larsson omkom i en trafikolycka förra tisdagen, 36 år gammal. Dödsbeskedet har chockat handbolls-Sverige och kondoleanserna har strömmat in.

Men Svenska handbollsförbundet har ännu inte bestämt hur man ska hedra Larsson som gjorde 36 A-landskamper och spelade både EM och VM.

Annons

– Det hade varit naturligt att göra det i samband med en landskamp, men nu vet vi inte när det blir, säger Robert Wedberg.

Inga matcher

Herrlandslaget har inga matcher inplanerade förrän EM-kvalet i november. Fast ingen vet om coronaviruset är under kontroll då och om matcherna verkligen blir av.

Wedberg säger att frågan om att hylla Larsson ska diskuteras på nästa styrelsemöte den 19 maj.

– Jag vill inte lova något i det här läget. Alla har fullt upp med att hantera chocken. Det är många som har tagit illa vid sig, säger Wedberg.

Flera SM-guld

Fredrik Larsson var en stor profil i svensk handboll efter sina SM-guld med Hammarby och Sävehof. Han spelade även för Skövde, Ystads IF och Alingsås och var proffs i Tyskland och Spanien.

– Han satte stort avtryck – inte bara som spelare utan också som person. Han var väldigt omtyckt, säger Robert Wedberg.

Fredrik Larssons moderklubb HK Country utanför Skövde planerar att starta en fond i hans namn.

– Han var alltid behjälplig och då vill vi göra något för honom och hans familj, säger Jan Karlgren, elitansvarig i Country, till Expressen.

Larsson dog när han blev påkörd av en lastbil under en cykeltur i Lerum utanför Göteborg. Han efterlämnar fru och två barn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons