Annons

SM-veckan ställs in – simningen avvaktar

Sommarens SM-vecka ställs in – men simningen lämnar tills vidare dörren öppen för att genomföra sitt mästerskap.
Allmänt • Publicerad 23 april 2020
Sarah Sjöström kanske får SM-tävla i sommar, trots att SM-veckan ställts in. Arkivbild.
Sarah Sjöström kanske får SM-tävla i sommar, trots att SM-veckan ställts in. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

SM-veckan, med tävlingar i 37 olika idrotter, däribland simning, skulle ha arrangerats i Halmstad den 24-30 juni.

Nu kanske simningen, som skulle haft SM 26-30 juni, kör ändå. Svenska simförbundet skriver på sin webbplats att styrelsen kommer att besluta "huruvida SM-tävlingarna kommer genomföras, flyttas fram eller ställas in". Beslut kommer nästa vecka.

Annons

Någon fullskalig SM-vecka blir det dock inte. Även vinterupplagan av SM-veckan i Boden och Luleå i slutet av mars fick ställas in på grund av coronakrisen.

"Att ställa in ytterligare en SM-vecka är ett mycket tungt beslut. Vi jobbade för och hoppades på ett genomförande av en SM-vecka i sommar men i rådande situation har vi inget annat val än att ställa in", säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson i ett pressmeddelande.

Halmstad kommun och medarrangören SVT undersöker möjligheterna att arrangera SM i några enskilda tävlingar i augusti om coronaviruset är under kontroll.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons